Для 90% автовласників ціна розмитнення є більшою за вартість автомобіля – нардеп

Добігає кінця пільговий період розмитнення авто після якого запрацює каральна машина драконівського закону, про це у Фейсбуці пише народний депутат від Прикарпаття, кандидат в президенти Юрій Дерев’янко.

«Вже зараз зрозуміло, що для 90% автовласників ціна розмитнення є більшою за вартість автомобіля і розмитнювати їх не має жодного сенсу. Це означає, що люди втратять свої авто, а бюджет недоотримає десятки мільярдів гривень податків», - вважає нардеп.

За його словами, виходом із ситуації могло би стати прийняття законопроекту, у якому пропонують встановити вартість розмитнення авто на 10% від його вартості + військовий збір та відрахування у пенсійний фонд. Без акцизу та ПДВ.

«Наразі я зареєстрував наш законопроект у ВРУ, але перед тим, як його поставлять на голосування у залі, його має «пропустити» профільний комітет. Це той самий комітет, під головуванням Южаніної, який розробив чинний драконівський закон, що передбачає штрафи і тільки поглибив проблему замість її вирішення. Природно, ані Южаніна, ані члени її угруповування не збираються йти нам на зустріч і зроблять все можливе, щоб «зарубати» наш народний законопроект навіть щоб він не потрапив на голосування у залу», - говорить нардеп.

За його словами, щоби законопроект поставили на голосування, треба, щоби його підтримали органи місцевого самоврядування, щоб міські та селищні ради розглянули це питання на чергових сесіях та прийняли відповідне рішення про підтримку.

Леся, 11.02.2019 08:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини