В Україні нема жодних проблем зі «старінням нації», але ми маємо катастрофічні проблеми з еміграцією - нардеп

Минулого року заробітчани переказали в Україну 11 мільярдів доларів. Це близько 10% всього ВВП країни. Причому це тільки офіційні перекази, не враховуючи готівку, яку люди ввезли фізично перетинаючи кордон, тобто реальна цифра набагато вища. Про це у Фейсбуці пише прикарпатський нардеп, кандидат в президенти Юрій Дерев’янко.

І замість того, каже нардеп, щоб бити на сполох і робити все можливе, щоб створити цим людям сприятливі умови для повернення і роботи в Україні, владу, здається, все влаштовує.

«Заступник голови НБУ Рожкова очікує «уповільнення темпів трудової міграції», міністр соцполітики Рева будує плани, як обкласти прибутки заробітчан податком, і жоден з цих «державників» не здатен подумати на один крок вперед і второпати, що трудові мігранти мають властивість дуже швидко перетворюватися на емігрантів звичайних! Однак цим людям не тільки не створюють жодних сприятливих умов, їм навпаки ускладнюють і так не легке життя! Сьогодні у них забрали можливість приїздити додому на автівках з єврономерами (ви не уявляєте, скільки листів від таких людей я отримав з проханням допомогти), завтра вигадають черговий ідіотський податок - і все, ми цих людей загубимо», - пише нардеп.

За його словами, заробітчанам набагато легше перевезти свої родини у країни, де вони працюють і мати соціальні гарантії та відповідний рівень життя, ніж миритися з маразмуванням української влади.

« Це потрібно усвідомлювати! Ми втратимо не просто відсотки ВВП, ми втратимо людей - ось це головне! В Україні нема жодних проблем зі «старінням нації», але ми маємо катастрофічні проблеми з еміграцією. Якщо цю проблему терміново не вирішити - ми просто можемо зникнути з мапи світу, як нація. Тому проведення справжніх реформ - це не питання комфорту - це питання виживання, так само, як і обрання нової влади, яка здатна ці реформи забезпечити», - додав нардеп.

 

Леся, 05.02.2019 09:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини