Нардеп від Прикарпаття пропонує знизити податки, бо без цього не відбудеться економічного зростання

Якщо ми хочемо побачити «українське економічне диво», нам терміново потрібно вирішувати проблему з захмарними ставками оподаткування, про це у Фейсбуці пише нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

За його словами, українці мають  податкове навантаження майже як у скандинавських країнах, а рівень соціального забезпечення не набагато кращий, ніж у найбідніших країнах Африки. Звідси і тіньова економіка, і небажанням бізнесу виходити з тіні, і ще купа суміжних проблем.

«Поки ми не знизимо податки - ніякого значного економічного зростання не відбудеться. Ті жалюгідні 2-3%, про які з помпою звітую уряд - це повний провал. Такими темпами ми не досягнемо нічого», - пише нардеп.

Він пропонує провести ліберальну податкову реформу та зафіксувати фіскальний відсоток ВВП на рівні, не вищому за 30%. Для цього необхідно: знизити ставки ПДВ до 15%, ПДФО до 10%, замінити податок на прибуток – податком на виведений капітал та направити 5% з існуючих 22% ЄСВ на фінансування індивідуальних накопичувальних пенсій.

«Ці прості кроки дадуть нам можливість перезавантажити фіскальну систему, провести детінізацію економіки та забезпечити стрімкий розвиток», - додав нардеп.

Леся, 24.01.2019 08:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини