Пропонуємо встановити єдиний податок на розмитнення авто у розмірі 10% від їхньої вартості - нрадеп

Пройшла половина «пільгового» періоду розмитнення авто на іноземній реєстрації. Розмитнено 25 тисяч автівок з понад 1 мільйона, про це повідомив нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

За найоптимістичнішими прогнозами влади за дії цього законодавства держава отримає 2-3, можливо 4 мільярди гривень з максимум 50-ти тисяч розмитнених авто. Це повне фіаско: бюджет залишається без надходжень, а абсолютна більшість людей - без своїх автівок, вважає нардеп.

«За останній місяць зі мною зв’язалися десятки тисяч обурених людей зі всієї країни і з-за кордону. Всі вони наполягають на тому, що податок на розмитнення автомобілів має бути прийнятним перш за все для людей. Результатом нашої спільної роботи за цей час став поданий мною сьогодні у ВРУ законопроект. Ми пропонуємо встановити єдиний податок на розмитнення авто у розмірі 10% від їхньої вартості незалежно від віку транспортного засобу, об’єму двигуна тощо. Додатково при розмитненні власник буде сплачувати 1,5% військового збору і 3% в пенсійний фонд. Загалом - 14.5% від вартості авто. Жодних акцизів та ПДВ», - каже нардеп.

За рік дії такого закону бюджет отримає 25 млрд 600 млн гривень тільки за той 1 мільйон авто, які вже знаходяться в Україні, без урахування тих авто, які будуть ввозитись додатково.

«Держава отримає п’ятикратно більший прибуток, ніж за умов діючого закону, а люди отримають можливість розмитнити свої автомобілі. Я закликаю владу схаменутися! Ми - не раби, а автомобіль у 21 столітті - не розкіш! Україна вже стала офіційно найбіднішою країною Європи, то чому ми не шукаємо виходу з цієї ганебної ситуації і відбираємо у людей можливість заробляти і платити податки, а у держави мільярди гривень надходжень у бюджет!» - говорить нардеп.

Леся, 15.01.2019 20:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини