Нардеп від Прикарпаття збирається запропонувати владі компромісний варіант вирішення проблеми євробляхерів

Попри те, що президент підписав закони по розмитненню автомобілів з іноземною реєстрацією, проблема залишилася не вирішеною, про це говорить нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

За його словами, для більшості автомобілістів податкові ставки, прописані у законі, є позахмарними та розмитнити свої авто вони не зможуть. Внаслідок цього у країні відбуваються десятки протестів із перекриттям доріг і митних пунктів пропуску, а зараз, коли у 10 областях введений воєнний стан - це особливо небезпечно.

«Я збираюсь запропонувати владі компромісний варіант вирішення проблеми. Я негайно готовий подати законопроект, але перед цим хочу порадитись з вами, що саме там має бути зазначено», - відзначив нардеп.

За його словами, є три варіанти вирішення проблеми.

«Відтермінувати дію цих законів на три місяці для того, щоб мати час і погодити остаточну позицію, яка би всіх влаштувала, як компромісна. Із зазначенням того, що на всі автомобілісти, які зараз потрапили під штрафи стосовно транзиту, вивезення автомобілів, не буде накладатись штраф. Друге, запропонувати законопроект, в якому прибрати коефіцієнт віку автомобілів у формулі розрахунку вартості розмитнення. Для того, щоб був компроміс, який є під силу фінансово для розмитнення автомобілів всім, хто хоче їх розмитнити. Третє, запропонувати, щоб на перехідний період розмитнення авто складало 10% від вартості автомобіля, а всі інші ставки податків дорівнювали нулю», - говорить нардеп.

Леся, 28.11.2018 12:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини