Кожен народ має право та обов'язок на протест, якщо обрана ним влада зраджує його інтереси - нардеп

Французький протест здобуває перемогу, президент Емануель Макрон заявив про «готовність підвищити мінімальну зарплату і зменшити податкове навантаження», пише у Фейсбуці нардеп ід Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Багато хто зараз порівнює протести в Україні та у Франції. Можу сказати тільки одне: Франція йде своїм шляхом, а ми - своїм. Кожен народ має право та обов'язок на протест, якщо обрана ним влада зраджує його інтереси та сам обирає форму свого протесту», - відзначив нардеп.

За його словами, в Україні мирні Майдани та Віче, традиція яких йде ще до козацтва - це наша історично традиційна форма прийняття суспільно важливих рішень.

«Але світ не стоїть на місці і ми маємо розвиватись. Це не означає шлях насильства, це означає трансформацію наших традицій на сучасний манер. Така трансформація - це пряма демократія, коли кожен громадянин має право проголосувати за те, що він вважає необхідним - і вплинути на прийняття державних рішень. Коли ми передаємо всю повноту влади народу, нам більше не потрібно буде турбуватись, що помилково обравши злодія депутатом ми будемо змушені терпіти його злодійства наступні п’ять років - ми зможемо звільнити його одним голосуванням, ми зможемо скасовувати усілякі Роттердам +, зможемо звільняти прокурорів, суддів та президентів. У нас у країні більше не буде обраних й у всіх будуть рівні можливості», - відзначив нардеп.

Разом з тим, ряд експертів вважають, що уу протестах у Франції є «російський слід» - про це свідчить і російська мова протестувальників та фото із прапором терористичної організації «ДНР».

Леся, 12.12.2018 08:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини