Нардеп Дерев’янко: Воєнний стан - це не політика, а питання виживання країни

Воєнний стан - це не політика, а питання виживання країни, про це у Фейсбуці пише народний депутат від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Який, скажіть мені, у країні може бути воєнний стан, коли закон про відповідальність за постачання ЗСУ неякісних товарів та послуг вже третій рік лежить у ВРУ, штучно заблокований депутатом з БПП!?» - пише нардеп.

За його словами, цей закон життєво-необхідний.

«Якщо ж і під час введеного ВС питання корупції в армії не пріоритетне, то, вибачте, я не вірю у їхні не політичні мотиви його запровадження! Нам потрібні не тимчасові заходи з підвищення обороноздатності, нам потрібна системна робота у цьому напрямку!» - вважає нардеп.

За його словами, треба запровадити право на захист та дозволити українцям володіння вогнепальною зброєю, щоб вони завжди могли себе захистити. Окрім того, необхідно сформувати професійну армію за стандартами НАТО, із фінансуванням не менше 5% від ВВП.

«Ми повинні йти шляхом створення резервної армії паралельно з професійною, коли чоловіки у віці від 18 до 55 проходять навчання та військовий вишкіл і можуть у будь-який момент стати на захист країни. Тоді у випадку зовнішньої агресії професійна армія разом із резервною стане потужним і непереможним військом! Ми повинні виховати суспільство, де кожен здатний тримати зброю у руках - воїн. Тоді жоден Путін не ризикне й близько до нас підходити. Тоді ми будемо завжди готові!» - вважає нардеп.

Леся, 06.12.2018 09:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини