Діагноз політичній еліті – політолог про високий президентський рейтинг Зеленського

За даними опитування рейтинг гумориста Володимира Зеленського стрімко виріс. За нього на президентських виборах готові проголосувати 9,9% опитаних. Це – другий результат після лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, яку готові підтримати 15,4% опитаних. При цьому у діючого президента Петра Порошенка лише 8,9% підтримки.

За словами політолога Петра Олещука, люди, які не мають нічого спільного із політикою користуються більшою підтримкою тому що українці втомилися від вибору без вибору. Про це експерт пише у Фейсбуці.

«Ну, себто, коли тобі "на вибір" підсовують два абсолютно ідентичних продукти одних і тих самих політичних технологів, і істерично закликають підтримати одного з них. Мотивуючи це тим, що інший - "агент Кремля". І ти інтенсивно намагаєшся збагнути, чому саме оцей - "агент", а той інший - "не агент". І яка, власне, між ними різниця?» - пише політолог.

За його словами, антисистемний протест може бути різним - від ігнорування виборів, і до малювання чогось у бюлетенях чи підтримки артистів розмовного жанру.

«Тобто, це, насправді, діагноз політичній еліті, яка у своїй закритій касті не має надійних каналів зв'язку з реальністю, яка поза їх палацами, і має уявлення про життя українців десь на рівні уявлення середнього українця про життя при дворі султана Сулеймана в Стамбулі», - додав політолог.

Леся, 30.10.2018 09:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини