Екс-очільник Косівського РЕМ міг вчиняти шахрайські дії, із-за яких нині потерпають мешканці села – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«В ситуації, в епіцентрі якої нині опинився Косівський РЕМ, не так легко зрозуміти на чиєму боці правда. З одного боку, жителі кількох сіл потерпають від своєрідних санкцій енергетиків, які зводяться до систематичного відімкнення електропостачання на певний час. З іншої сторони, назвати ці дії такими, що відповідають чинному законодавству, теж не варто. Має місце правова колізія, коли кожна із сторін протистояння по своєму права.

Причина цих непорозумінь закладалася кілька років тому. Один з попередніх керівників Косівського РЕМу (філії ПАТ «Прикарпаттяобленерго») добродій З. практично перетворив ввірене йому підприємство у власну вотчину. Значна частина коштів за підключення абонентів осідала в його власній кишені. Чи видавалися попередньо технічні умови та як складалися договори нині судити важко. Як і те, чи діяла ця особа на свій страх та ризик – чи мала місце організована група осіб, які займалися шахрайськими діями.

Та те, що дана особа в один час раптово покинула місце роботи та вибула за межі держави, дає підстави судити про значні порушення законодавства. Наскільки відомо, по даній ситуації шахрайських дій та зловживанням службовим становищем, з ініціативи «Прикапаттяобленерго» порушено кримінальне розслідування. Щоб налагодити роботу Косівського РЕМу, керівництво «Прикапаттяобленерго» змушено було залучати ремонтні бригади з інших РЕМів та додаткові фінансові ресурси.

Таким чином кілька десятків обдурених абонентів, котрі чесно заплатили гроші за відімкнення, залишилися ні з чим. По суті, їм потрібно нині проходити процедуру підключення заново, в тому числі, вносячи оплату».

Леся, 28.08.2018 09:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини