На Прикарпатті заблокували приміщення Делятинського держлісгоспу. Чиновників підозрюють у контрабанді лісу

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Апогей невдоволення вчинками діями фарисеїв з владних кабінетів переріс допустиму межу. 13 серпня жителі сіл Делятинщини вдалися до акції стихійного протесту – блокували адмінприміщення Делятинського державного лісгоспу. Справа мало не дійшла до захоплення приміщення та, можливого "блокування" барикадою з автошин.

Причиною стало несанкціоноване вирубування та вивіз лісу з довколишніх лісів. Люди вважають, що «лісова мафія» засідає саме в установах, котрим, згідно законодавства, довірено охорону лісів від несанкціонованих вирубок.

Жителі Чорних Ослав неодноразово затримували лісовози та повідомляли правоохоронні органи про незаконні рубки. Та поліція на те не реагувала – формально «дивилася крізь пальці», за кілька годин лісовози відпускалися та слідували своїм маршрутом. Виявляється, за кожним з таких випадків затримання лісу «лівака», стоять впливові чиновники районного та обласного рівнів. Бо нині, більшість того лісу служить предметом своєрідних поборів, яким окремі держслужбовці обкладають підприємства на ввірених їм територіях. На жаль, має місце інформація, що окремі правоохоронці теж отримують свою долю з того оброку».

Леся, 13.08.2018 11:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини