Андрійович: Референдум для Донбасу – це хитра пастка

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Чорт на схилі літ бажає янголом стати» - саме так можна охарактеризувати поведінку Путіна щодо Донбасу. В той же час такий підхід вказує на спробу «підкупити Трампа», як і те, що вирішити майбутнє України намагаються без врахування її національних інтересів.

Проведення референдуму (чи голосування) під егідою міжнародної спільноти серед мешканців підконтрольних сепаратистам територій Донбасу щодо визначення їхнього статусу – це ще одна хитра пастка. Загалом, Путін нині сам потрапив в пастки, розкладені ним особисто 4 роки тому – це Крим та невизнані квазіреспубліки «ЛНР» та «ДНР». Забравши, в якості компенсації за понесені військові витрати, найбільш цінне з них, Росія нині хоче скинути з себе ношу утримання окупованих територій Донбасу – адже утримувати 2-3 мільйони «лишніх душ» їй надто накладно.

Наслідки референдуму не важко передбачити – «ЛНР» та «ДНР» повернуться до лона України з усіма фінансовими наслідками – і в той же час залишаться під протекторатом Росії. За рахунок вибраних до Верховної Ради представників цих територій в ній сформується лобістська група (або фракція), порівняно з якою теперішній Опоблок можна буде вважати мало не проукраїнським».

Леся, 20.07.2018 19:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини