Росія побоюється того, щоб Сенцов раптово не помер на її території – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«На жаль, складається враження, що Сенцов нині не потрібен живим ні російській владі так і українській. Обидві сторони ладні більше очікувати його смерті – це в мить би вирішило болючу проблему.

Безперечно, Росія побоюється того, щоб Сенцов раптово не помер на її території. Українська ж влада, ніби, й робить все можливе для «визволення бранця Кремля» - та в той же час, навчена досвідом із Надією Савченко, остерігається його повернення. Із звільненням Сенцова слідуватиме значний резонанс в суспільстві – різко можуть постати питання повернення до люстраційного процесу, розслідування причин загибелі «Небесної сотні» та початку, анексії Криму, російсько-українського військового конфлікту. Зрозуміло, це не вигідно владі перед наступними президентськими виборами.

Не вигідно й те, щоб кінцеве погіршення стану здоров’я Сенцова мало місце саме після його звільнення та прибуття на Україну. Справа в тім, що за такий тривалий час голодування в людському організмі назрівають безповоротні зміни – як фізіологічні так і психологічні. Імунітет понижується, захисні функції зводяться до мінімуму. Курс лікування та реабілітації не дає гарантії повного видужування – навіть після «Феофанії» завжди можна очікувати рецидиву».

Леся, 09.08.2018 10:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини