Новий президент має запропонувати країнам Будапештського меморандуму фінплан відновлення Донбасу - нардеп

Завдання нового президента, якого оберуть українці в травні 2019 року, до жовтня зробити все можливе, щоб максимально провести чесні вибори до Верховної Ради і витіснити з Верховної Ради всіх, хто цементує цю гнилу олігархічну, корупційну систему. Про це заявив нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

Окрім того, за його словами, новообраний глава держави має підсилювати роль і вагу Збройних Сил України та формувати резервну армію.

«Якщо Президент України запропонує країнам Великої сімки рішення як припинити війну на сході України та повернути Крим – вони будуть дуже раді отримати світло в кінці тунелю. Я маю на увазі запропонувати країнам Будапештського меморандуму (крім РФ - країни агресора) та країнам, які ввели санкції проти РФ, сформувати фінансовий план по відновленню окупованих територій України та ввести там тимчасову цивільну, військову та поліцейські адміністрації, взявши на себе роль дотримання прав і свобод громадян які проживають на окупованих територіях», - відзначив нардеп.

Він вважає, що країни можуть пристати на таку пропозицію.

«Звичайно, це коштуватиме їм грошей та певних зусиль. Але краще один раз заплатити і вирішити проблему, ніж весь час відчувати загрозу і невизначеність, або мати додаткові аргументи щоб посилювати санкції проти агресора, в разі якщо агресор не погодиться», - відзначив нардеп.

Леся, 08.08.2018 09:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини