Церковна влада дала зрозуміти координатору протесту отцю Мединському, що втручатися у справи мирські негоже – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«За два тижні активної фази протесаної акції «перекриття дороги в Делятині» мені неодноразово доводилося мати дискусії з представниками ініціативної групи. Доходило до того, що в переписці отримував своєрідну «чорну мітку» - мовляв, у «березунів» руки довгі». Справа в тім, що моє висвітлення ситуації припало не до вподоби обидвом сторонам протистояння – як самим протестувальникам, так і владі.

Попередньо бажав би помилитися в своїх прогнозах – та, на жаль, сталося те, що передбачав - «бурхливе виверження вулкану народного гніву раптово припинилося». Влада вдалася до тактики затягування часу та вимотування сил – саме цим способом вдалося вгамувати спротив, перевести його поступово в більш пасивну фазу. Таким чином, вигравши час, влада отримала можливість приступити до наступної фази втихомирення – індивідуального опрацювання осіб з кола громадських активістів. Методів для цього є немало – від перевірки бізнесу чи права отримання субсидій до «копирсання» в давніх гріхах.

Наскільки відомо, першим під цю «пацифікацію» потрапив отець Микола Мединський. Церковна влада явно дала йому зрозуміти, що духівнику негоже так активно втручатися в справи суєти мирської. Тим більше, що авторитет капелана на протязі кількох днів зріс досить значно – зрозуміло, що могли знайтися й такі (як державні діячі так і релігійні), кому це явно не до вподоби. Чи мала місце усна бесіда, чи письмовий декрет – та своєрідна догана все таки винесена. Прописна істина «Всяка влада від Бога!» актуальна й по нині – не один замислюється перед тим, як йти в супереч їй.

В той же час, від влади народ очікує виконання даних обіцянок…»

Леся, 15.06.2018 12:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини