Саме церковна влада виступила «мироносцем» у залагоджені конфлікту в Делятині – Андрійович

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Нині влада має підстави святкувати перемогу – як не як, а таки вдалося «деблокувати» дорогу в Делятині. Саме таке враження складається в першу чергу. Позиції голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука неабияк зміцніли – хоча ще кілька днів тому лунали заклики до його зміщення з посади.

На мою думку, на даному етапі саме церковна влада виступила «мироносцем» у залагоджені конфлікту - авторитет християнської Церкви в регіоні незаперечний. Вдало попередньо запущений провладними ботами в соцмережах вислів «бойові попи стоять на чолі протесту» явно не припав до смаку ієрархам будь-котрої концесії та змусив їх вдатися до своєрідних дій пацифікації. Це в значній мірі вплинуло на результат перемовин, що мав місце в ОДА, дещо охолодило «гарячі голови».

Та перемога ця може виявитися «піровою» - все залежить від того, чи спроможна влада виконати обіцянки, дані нею протестувальникам. Влада, зрозуміло, візьметься за ремонт – та «клаптями» асфальтування самих проблемних відрізків дороги тут вже не обійтися.

Щодо самих протестувальників – більшість з них не влаштовує «перемир’я», тому явно налаштовані вперто йти до поставленої мети. Не виключно, що відбудуться зміни осіб-лідерів страйку та самої тактики проведення акції в майбутньому».

Леся, 13.06.2018 09:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини