Андрійович: Звільнення Шкутова – це хитрий крок влади, своєрідний «випуск пари»

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Під кінець минулого тижня якась частина громадськості повірила в те, що акція перекриття дороги в Делятині починає досягати своєї мети. Із швидкістю урагану почала поширюватися інформація на предмет того, «знімають начальника обласного управління нацполіції В. Шкутова». Першопричинною версією було те, що йому не під силу справитися із протестувальниками. Паралельно заговорили й про можливе зняття голови Івано-Франківської ОДА О. Гончарука.

Звільнення В. Шкутова – це хитрий крок влади, своєрідний «випуск пари». Більш вірогідно, звільнено із займаної посади «по ротації» - як не як, відбув він на ній 3 роки. Керівником був досить ефективним – йому вдавалося знаходити компроміс з представниками різного роду «постмайданівських» громадських угруповань – «самообороною», «правосєками» тощо. Можливо, саме по цій причині, мало місце досить ліберальне ставлення його підлеглих (правоохоронців) до учасників акцій протесту в області.

Та поряд з цим, стає зрозуміло, що влада вдається до нагальних кроків по стабілізації ситуації – «нова мітла, як то кажуть по-новому мете».

Леся, 11.06.2018 09:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини