Службовець, якого затримали на отриманні хабарі, сплатив 70 тис. гривень застави

 Івано-Франківською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

 Досудовим розслідуванням установлено, що директором однієї з державних установ отримано неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США за надання інформації, що була необхідною для провадження економічної діяльності.

 На даний час указаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 («Одержання хабара») Кримінального кодексу України, та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 70 тис. грн., яку останній сплатив.

 За вчинені дії зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Леся, 24.04.2018 07:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини