В Україні органи, які створені для протидії корупції, залежні від впливу корупціонерів – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«В Україні має місце політичний казус. Суть його полягає в тому, що органи, які створені для протидії корупції залежні від впливу корупціонерів. Жодна із справ, порушена проти високо посадовців не доведена до логічного завершення.

Весь термін перебування на посаді першого голови НАЗК Наталія Корчак супроводжувався низкою скандалів та звинувачень, як з боку як депутатів, так і експертів та колег. Практично, крім виписування «власно собі» високих матеріальних стимулювань, вона нічим конкретним не займалася. Не виключно, що по якімсь часі, проти неї може бути порушена справа за такі дії. В той же час, слід очікувати потужного «злиття інформації» - Корчак в такий спосіб змушена буде захищати себе.

Та перед грядущими виборами Петро Порошенко вимушений показати хоч якусь боротьбу з корупцією. Та «боротьба» ця має бути контрольована ним – тобто, скерована проти осіб, на котрих «вкаже перст президента».

Тому, в Національне агентство із запобігання корупції було введено «президентського «представника» Олександра Мангула. Далі, «справа техніки» - НАЗК обрало зі свого складу дану особу, як нового керівника».

Леся, 30.03.2018 09:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини