Міська влада поступово втрачає контроль над функціонуванням інфраструктури міста – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Сьогодні ситуація з тарифами на пасажирські перевезення в Україні нагадує аналогічну ситуацію в деяких азійських, африканських та південноамериканський країнах. Там перевізник «і цар, і бог» - в його волі поступати як заманеться з пасажирами. Стан автотранспортних засобів аналогічний як і в Україні, плата нараховується «на око», нерідко має місце 2-кратне перевантаження автобусів. Можна продовжити тему й про ста доріг…

Відмова української влади від здійснення регуляторних функцій негативно відбивається на добробуті пересічних українців. З однієї сторони, із суб’єктів підприємницької діяльності ніби й скинуто ярмо контролю – з іншого, ті ж таки СПД потрапляють під вплив факторів, які несуть явно корупційні ознаки.

Приклад того свіжий. Не так давно, на початках Руслан Марцінків «піарився» на тарифах міських перевезень – мовляв «не допустить» їх здороження. Та нині він погодився «на компроміс» - мотивація така, що тарифи підняті «для заохочення перевізників» працювати в нічний час. Все це може слугувати доказом того, що міська влада поступово втрачає контроль над функціонуванням інфраструктури міста».

Нагадаємо, в Івано-Франківську із 1 квітня подорожчає вартість проїзду у маршрутках на гривню в денний час і на дві – у вечірній. Міський голова Руслан Марцінків відзначив, що перевізникам дозволили підняти вартість проїзду до 6 гривень із 20 години для того, аби їх заохотити працювати у вечірній час.

Леся, 24.03.2018 09:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини