Надвірнянці не бажають ставати маріонетками в руках так званих «грантоїдів» - Андрійович

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«З 12 березня в Надвірні розпочалося голосування за проекти в рамках Бюджету участі. Кожен бажаючий житель міста отримав можливість розробити та подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті - як і проголосувати за 2 з них.

Ніде правди подіти, частина проектів, які були реалізовані в Надвірні в попередні періоди, не принесли очікуваного результату. Навіть гірше - такі "ідеї", як "Надвірна- безпечне місто" більше сприймаються за "нераціональне використання бюджетних коштів" (якщо не за "розкрадання" - така думка теж побутує).

Навчені попереднім досвідом, нині надвірнянці не бажають ставати маріонетками в руках так званих "грантоїдів". На жаль, пишуться й такі проекти - в них складова "оплати праці" авторів проекту не рідко домінує над іншими витратами.

Попередній аналіз голосування за проекти в рамках Бюджету участі Надвірнянської міської ради дає підстави судити на предмет того, що жителі міста віддають перевагу проектам, які реально можуть принести очікуваний результат - придбання вкрай необхідного обладнання для закладів медицини. Встановлення модульних громадських вбиралень, дитячих майданчиків та інші проекти отримують слабшу підтримку».

 

Леся, 20.03.2018 09:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини