Тимошенко рейтинги «пророчать» лідерство, в той же час, це може бути хитромудра пастка – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Електоральній площині, яка складається нині на Україні, характерна особлива нестабільність. Політичні вподобання більшості громадян можуть змінюватися мало не щодня – при тім, що їх «черговий фаворит» може переміщуватися з одного крайнього крила політичного спектру в інший.

Результати опитування респондентів розкривають лише якусь частину настроїв виборців. Та, як правило, остаточне рішення виборець може прийняти в останній момент – в тій же кабінці для голосування.

Не останню роль виконує й те, «хто замовляє соціологічне опитування» - як правило «хто платить - той й бажає отримати очікуваний результат».

Нині влада використовує методи виборів 1999 року – тоді теж мали неабияку популярність подібні соціологічні опитування, які «пророчили» перемогу в президентських виборах тому чи іншому представнику від «опозиції». Та зрештою, все звелося до того, що в 2-му турі «залишилися» Л. Кучма та П. Симоненко. Зрозуміло, для виборців особливого вибору й не залишилося…

Нині ідея витає практично аналогічна. Юлії Тимошенко рейтинги «пророчать» лідерство на даний час – в той же час, це може бути хитромудра пастка.

ВО «Батьківщина» має шанси потрапити до Парламенту майбутнього скликання – зрозуміло, якщо її «не поколять» як РУХ в 1999-му. Щодо виборів Президента – навряд чи всі лідери опозиції об’єднаються довкола кандидатури Юлії Тимошенко».

Леся, 20.03.2018 09:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини