Майже всі провідні держави нині знаходяться в стадії формування «антипутінської» коаліції – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Що нині представляє собою Кримський півострів?

В першу чергу, для світової спільноти – це «міна сповільненої дії». Стосовно Росії - щось посереднє між власноруч майстерно встановленою пасткою та забутими граблями в «темній коморі». Зрозуміло, що в 2014 році Крим був потрібен Росії як трамплін для захоплення південних областей України та наступного воз’єднання з Придністров’ям. Та проекту «Малоросія» судилося бути реалізованим лише частково.

Крим нині «витягує» з Росії неабиякі «фінансові соки» - забезпечення продовольством, пенсійне, соціальне та енергозабезпечення, будівництво Керченського мосту тощо. В той же час, поступлення сум податків в державну казну від роботи кримських підприємств ці вкладення навряд чи перекривають.

Друге. Використання зброї масового вбивства російськими спецслужбами (як отруту для Скрипаля) на території Великобританії в момент консолідувала провідні держави світу на протидію Росії. По деяких аналогіях, це можна прирівняти до ситуації, що мала місце як перед початком 2-ї світової війни так і Карибської кризи 1962 року. Та справа і тім, що нині в Росія не має тих союзників, які були в СРСР в ті часи – саме навпаки, майже всі провідні держави нині знаходяться в стадії формування «антипутінської» коаліції».

Леся, 19.03.2018 11:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини