Полігони діляться на показові, обладнанні згідно «норм НАТО», та звичайні – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович, для «Малакави»:

«Полігонні умови перебування – це середнє між казармою та передовими позиціями оборони. Як приклад, полігони діляться на показові, обладнанні згідно «норм НАТО» та звичайні (або дикі). Перші створенні для «показухи», інші ж є реаліями «нелегкої солдатської служби».

Широколанівський полігон, як і Яворівський, відноситься до категорії показових, на ньому не раз проводилися міжнародні військові навчання. Тому ажіотаж, знятий довкола «бардаку» там не є зрозумілим. Вірогідніше всього, палаткове містечко розміщене не досить вдало – тому має місце застій талих вод.

Не варто залишати поза увагою й людський фактор. Який би офіцер не був – він не в змозі вслідкувати за всім в підрозділі.

Палатки ж залишаються переважно типу УСБ-56. В кращому випадку це прогумований брезент, який, до того ж, не має спеціального антипіренового просочування, яке має знижувати займання та швидкість поширення полум'я. Для обігріву палаток нині використовують «буржуйки» найрізноматніших типів та форм. Нерідко, в гонитві, за тепловіддачею, їх напалюють «до червоного» - це не раз ставало причиною пожеж та жертв».

Леся, 13.03.2018 09:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини