Савченко в ролі терориста виглядає примітивно – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Сюжет теракту» у Верховній Раді до вподоби всім – як владі так і народу. Якщо Росія, дійсно, зацікавлена в «ліквідації» Верховної Ради України – варіант отруєння колишнього ФСБешника Скрипаля ще свіжий.

Надія Савченко в ролі матерого терориста не викликає довіри – явно з неї роблять «без вини винувату». В той же час, можливо, в такий спосіб мають намір спровокувати на більш радикальні дії.

Вірменський варіант розстрілу з автоматів 1999 року депутатів та міністрів у сесійній залі виглядає примітивно. Жертв мінімально, виконавці гинуть, або потрапляють до рук правоохоронців. Депутат- «камікадзе», обв’язаний вибухівкою - важко уявити, що такий знайдеться із нинішнього складу ВР. Міномет калібру 50-120 мм теж мало придатний для «диверсії» у Верховній Раді. На його розгортання, наведення та пристрілку необхідно мінімум 7-10 хвилин. В принципі, з мінометних мін можна сформувати та закласти фугас для підриву – та ефект від нього буде мінімальний – незначні царапини-тріщини та випадкові постраждалі. Надто помітні всі ці дії – одразу викличуть підозру .

Для планування теракту у Верховній Раді ініціаторам потрібно мати достатньо «соратників» як серед персоналу апарату Верховної Ради так і серед служби охорони. Як на мене – «ініціаторам» варто «завербувати» й осіб із «Київського метрополітену». Це може значно полегшити доступ в приміщення парламенту групи виконавців через підземні потерни-відгалуження, які прокладені між будівлею та найближчими станціями «підземки». Саме по них проходять головні комунікації забезпечення – вентиляція в першу чергу. Запустити в систему кондиціювання повітря кілька міліграм отруйної речовини (недавній приклад отруєння російського екс ФСБешника Скрипаля у Великобританії) - наслідком може стати кілька сотень (чи тисяч) жертв».

Леся, 16.03.2018 10:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини