Світова спільнота готує для Росії досить суворе покарання у вигляді згортання дипломатичних відносин – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Заява першого заступника голови Верховної Ради Ірина Геращенко щодо того, що дипломатичні відносини України та Росії перебувають на «критичному мінімумі», який не потребує додаткової висилки російських дипломатів, українцями сприймається неоднозначно. Хоча її можна зрозуміти - Геращенко в першу чергу переживає за майбутнє мінських «трьохсторонніх домовленостей», в котрих кілька років поспіль приймає особисту участь. Ніде правди подіти, для неї це слугує непоганою підтримкою «політичного іміджу».

Нині світова спільнота готує для Росії досить суворе покарання у вигляді згортання дипломатичних відносин. Це в якісь мірі нагадує модель дипломатії , яка склалася в 1953 році між Радянським Союзом та Албанією. Дипломатичні відносини теж були «заморожені» - як тоді говорили, «дипломатія між двома СРСР та Албанією підтримується на рівні двірників та сторожів посольств».

Це штовхнуло тоді Албанію на зближення з Китаєм. Нині подібне теж щось спостерігається – Росія прагне втримати за будь-яку ціну дипломатичний імідж. Відмінності в тім, що Китай, Куба та КНДР нині все більше дрейфують в бік США. Росії залишаються Сирія, Венесуела та деякі країни СНД – Казахстан, Вірменія, Білорусія».

Нагадаємо, сьогодні попри заявили Геращенко президент Петро Порошенко заявив про те, що Україна вишле 13 російських дипломатів.

Леся, 26.03.2018 17:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини