Команда Саакашвілі змушена переформатовуватися через вплив на її соратників та спонсорів – активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Протестні акції «Руху нових сил» нині знаходяться в стадії своєрідної зимової сплячки. Загалом, це притаманно українському суспільству – в період різдвяних та новорічних свят політична активність спадає.

Попередньо, добрих пів року українська влада працювала над тим, щоб перекрити можливі фінансові вливання в організацію акцій протесту. Паралельно з цим велася робота по відсіканню від Саакашвілі його як українських так і грузинських соратників. Практично, Порошенко повівся із бійцями «грузинського легіону» як з останніми найманцями-ландскнехтами Середньовіччя. Загалом, влада намагається позбутися всіх інших добровольців-іноземців.

Проводиться опрацювання підприємницьких структур на предмет того, що «не варто підтримувати Саакашвілі». Зрозуміло, отримавши «прозорий натяк» на можливі репресивні наслідки, більшість бізнесменів вибирають шлях послуху.

Подібне помічається і в опрацюванні лідерів політичних партій – робиться це з метою створення політичного вакууму навколо Саакашвілі. Крім того, мають місце випадки конкретного цькування – тут роль відводиться таким непересічним особистостям як О.Ляшко, А. Лозовий, Т. Чорновол та іншим.

Враховуючи це, команда Саакашвілі змушена переформатовуватися. Це стосується як методів та засобів, так і соратників.

Та, незважаючи на численні перешкоди, «феномен Саакашвілі» приніс досить непоганий ефект – нині можна твердо констатувати те, що Міхо має серед українців прихильників не менше за кількість всього населення Грузії».

Леся, 11.01.2018 10:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини