Не виключено, що «клуб президентів країн СНГ» вирішив вгамувати Саакашвілі – активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Більшості країн, які утворилися на пострадянському просторі нині притаманна тоталітарна система правління, в першу чергу це Росія та Білорусь. В мусульманських Туркменії, Узбекистані та Казахстані теж діє правлінська модель преклоніння перед лідером, вона проявляється в Азербайджані та Вірменії. Щодо Грузії та України, то президенти цих країн теж бачать себе «батьками нації».

Зрозуміло, що кожен «багаторазовий президент» намагається забезпечити собі власне майбутнє. Бо усвідомлює – скинутий з престолу, він враз буде затоптаний своїми теперішніми обожнювачами, котрі радо вчинять так з ним заради вислуги перед правонаступником.

Саакашвілі, як політику, важко шукати рівноцінну заміну - можна, до певної міри, порівняти, з Нємцовим. Нині Міхо становить загрозу не тільки для Петра Порошенка – чи не в більшій мірі він може слугувати прикладом для, як для російської опозиції так і білоруської. Як і для всіх інших суверенних країн на пострадянському просторі.

Не виключно, що «клуб президентів країн СНГ» вирішив вгамувати Саакашвілі. Зробити це в спосіб, в який було усунено Нємцова не видається розумно – надто вже непередбачувані наслідки його фізичної ліквідації. Тому й задіяні важелі його нейтралізації шляхом судової тяганини та, не виключається, наступного ув’язнення.

Виконавцями визначено президентів Грузії Г. Маргвелашвілі та України П. Порошенка. На кшталт – «ви породили феномен Саакашвілі – тому вирішувати проблему саме вам».

Леся, 04.01.2018 18:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини