Влада намагається «лоханути» підприємців – активіст про надання в оренду приміщень колишньої ракетної військової частини

Михайло Андрійович, громадський активіст, для «Малакави».

«Надвірнянських підприємців «виживають» із створеної ними інфраструктури. Ситуацію, що нині склалася між орендарями приміщень колишньої ракетної військової частини в Надвірні, знаю, так би мовити, «з середини». Справа в тім, що частина підприємців зверталася до мого підприємства на предмет надання консультацій щодо покращення стану споруд та кошторисної документації на проведення ремонтів.

Після розформування в 2004 р. ракетної бригади, дислокованої в м. Надвірна, за досить короткий час її майновий комплекс та території почали занепадати. Велика ймовірність, що чинилося це свідомо, з метою саме здешевлення її вартості для запланованого процесу приватизації. По якімсь часі приміщення боксів для зберігання військової техніки почали надавати в оренду підприємцям. З самого початку орендодавцем (ним виступає Івано-Франківська обласна рада) були продиктовані нерівноправні умови стороні орендаря. В договорах оренди майна не було враховано реальний стан об’єкту оренди, акти «прийому-передачі» складалися формально. Частина домовленостей (в основному, це стосується покращення стану об’єкту оренди) існували в усній формі. Банально дивиться - та орендарів довший час обласна рада» «водила за ніс». Мали місце обіцянки врахувати здійсненні покращення як не в оренду, то у «викуп». Має місце інформація на предмет «поборів» з орендарів.

За останні роки керівництво області кардинально змінилося. Теперішня влада намагається «лоханути» орендарів – слова колишніх чиновників нині до справи «не пришпилиш». Таким чином, не вклавши жодної копійки в даний майновий комплекс, обласна рада вирішила індексувати (переоцінити) його балансову вартість та збільшити ставку оренди. Приватні інвестиції, таким чином, отримують статус бюджетних – багатомільйонні суми, затрачені підприємцями-орендарями на приведення приміщень до ладу не беруться до уваги».

Леся, 04.12.2017 10:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини