Україні пробують навісити ярлик «гнобителя» етнічних меншин – активіст

В України нині складається «складний» діалог з Угорщиною, Польщею та Румунією, заявив в Івано-Франківську міністр закордонних справ Павло Клімкін. Проте експансія цих держав на українські землі почалися не нині, і не вчора, про це в коментарі «Малакаві» сказав громадський активіст Михайло Андрійович.

«Це наслідки лібералізму української влади на протязі минулої четверті століття існування України як суверенної держави. Україна не перечила створенню «угорських» політичних партій на своїй території. Україна всіляко сприяла запровадження співпраці та побратимства між містами по обидва боки кордонів. Не заперечувала проти відкриття почесних консульств, благословляла подвійне громадянство», - відзначив активіст.

За його словами,Україна виконувала всі міжнародні угоди по «військових похованнях», незважаючи на те, що в них покоїться прах ймовірних військових злочинців, котрі причетні до утисків мирного населення українських територій під час Першої та Другої світових воєн.

«Нині Україна отримала за те удар з категорії «в спину» - як своєрідну відплату за «безвіз» та прагнення влитися у європейську спільноту. Імідж намагаються всіляко принизити – нині пробують навісити ярлик «гнобителя» етнічних меншин. Етнічні меншини існують в більшості європейських держав – та особливих преференцій там не мають, в цілому живуть по загальних законах. Що прописано в законодавстві, свято виконується – все інше вважається посяганням на суверенітет та цілісність держави – з усіма наслідками для ініціаторів», - говорить Андрійович.


Леся, 01.12.2017 12:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини