Об’єднання «ДНР» і «ЛНР», зміщення Плотницького або примирення його із Корнетом – Тимчук про події у Луганську

В окупованому Луганську триває протистояння, викликане конфліктом між  так званим лідером «ЛНР» Ігорем Плотніцкім і «головою МВС «ЛНР» Ігорем Корнетом. До Луганська було введено підрозділ російської приватної воєнної компанії (ПВК), який за даними групи «Інформаційний спротив», раніше, за чотири дні до теперішніх подій, прибув в Алчевськ з РФ. Про це повідомляє у Фейсбуці народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його інформацією, вчора через прикордонний пункт пропуску «Довжанський» з території РФ в Довжанськ увійшла колона з декількох десятків УРАЛів з особовим складом ЗС РФ, 20 БТРів.

Більшість військовослужбовців «2 АК ЛНР» і представників інших «силових відомств ЛНР» в конфлікті підтримують Корнета. Плотницький і його оточення зараз можуть розраховувати виключно на російських військовослужбовців і ПВК.

На даний момент центр Луганська оточений російськими військами і представниками ПВК, що мають наказ контролювати ситуацію і не допустити її загострення.

«Подальший розвиток ситуації повністю залежить від рішення, яке приймуть в Кремлі - «злиття» «ЛНР» з «ДНР» з єдиним центром управління в Донецьку, або відновлення статус кво з примусовим «примиренням» Плотницького та Корнета, або ж зміщення Плотницького, до якого в Москві також є багато претензій», - відзначив Тимчук.

Леся, 22.11.2017 09:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини