Україна мала би відреагувати на «чорні списки» Польщі і скласти свої, внісши до них шовіністів – голова «ОУН»

Останнім часом загострилися стосунки між Україною та Польщею і Угорщиною. Шовіністичні політичні середовища Польщі та Угорщини бачать Західну Україну та Закарпаття своїми територіями. Маргінальні партії в цих країнах раптом набирають розмаху, виводять на вулиці тисячі людей, про це у коментарі «Малакаві» сказав голова партії «ОУН» Віталій Цапович.

За його словами, вони, очевидно, отримують фінансову підтримку від тих, кому вигідне протистояння України та країн Східної Європи, а вигідне воно передусім Росії.

«Одночасно й урядові кола Польщі підігрують ці настрої. Намагаються використати їх в виборчих цілях», - відзначив Цапович, коментуючи інформацію про те, що Польща ввела «чорні спсики» для деяких українців.

«У відповідь на чорні списки українських діячів, які оголошує Польща, Україні слід оголосити аналогічні списки польських шовіністичних діячів, депутатів Сейму, урядовців. Ще за часів СССР в країнах так званого Варшовського договору діяла широка агентури КГБ, і вона нікуди не зникла, а навпаки посилилася Росією з приходом там до влади Путіна. В потрібний момент ця агентура себе проявляє. І це стосується не лише Східної Європи», - говорить Цапович.

Він також нагадує історію Марін Ле Пен у Франції і її партії, яка фінансувалася російським президентом Володимиром Путіним.

«До речі, ця партія Національний Фронт Франції має тісні стосунки з нашою партією ВО "Свобода ". Лідер, якої Олег Тягнибок свого часу привозив в Україну Ле Пена старшого та полюбляв фотографуватися з його донькою», - відзначив Цапович.

На його думку, необхідно посилювати роботу українських спецслужб.

«Поки ми не будемо мати дійсно українських спецслужб, які б могли скласти серйозний супротив спецслужбами інших держав ситуація в Україні та навколо неї буде досить напруженою», - відзначив Цапович.

Лідер Національного Фронту Франції Марін Ле Пен із Президентом РФ Володимиром Путіним та українськими політиками Юрієм Мураєвим і Олегом Тягнибоком.

 

Леся, 21.11.2017 14:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини