Вартість святкової ілюмінації була би в рази дешевшою, якщо би тендер оголосили раніше - Олійник

В Івано-Франківську до новорічних свят планують освітити ілюмінацією стометрівку.

«На ній встановимо 46 однакових арок зі світлодіодною ілюмінацією теплого та холодного білого кольорів», - відзначив міський голова Руслан Марцінків.

На святкову ілюмінацію міська влада планує витратити три мільйони гривень, тендер уже оголошено.

Разом з тим, за словами депутата міської ради Володимира Олійника, якщо би цей тендер був оголошений, умовно кажучи, не за місяць до свят, а, наприклад, 1 вересня, то вартість ілюмінації була би меншою. Про це депутат сказав у коментарі «Малакаві».

За його словами, якщо би тендер оголосили раніше, то вартість святкового освітлення стометрівки скала би мільйон гривень – по 500 тис. гривень пішло би на встановлення конструкцій і на саму ілюмінацію.

«Окрім того, такі речі варто було би робити у рамках програм. Наприклад, із залучення туристів у місто. Прорахувати, що, наприклад, святкова ілюмінація може стати родзинкою Івано-Франківська і додатково на свята місто відвідає на 300 тис. туристів більше, ніж минулого року. Тоді зрозуміло, що під проект інвестують гроші, які мали би повернутися у бюджету у вигляді податків», - відзначив Олійник.

Разом з тим, за його словами, не зрозуміло, чи правильно витрачати такі великі кошти на святкове освітлення стометрівки, якщо жителі міста, особливо у віддалених мікрорайонах, ледве зводять кінці з кінцями. Дуже часто їм не вистачає коштів на лікування.

«Людям  треба на операцію 20-30 тисяч гривень, вони звертаються за допомогою до міської влади, проте їм виділять 300 гривень. Кожен день «Свобода» і міський голова декларують, що вони за людей і з людьми, проте їх дії показують, якою є реальна цінність людей для них», - говорить Олійник.

Також він звернув увагу на те, що в період аварій практично немає сполучення із Пасічною, проте міст досі не будують, хоча кошти на ілюмінацію знайшлися.

 

Леся, 14.11.2017 13:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини