Неважливо, скільки віддамо їхніх, головне визволити всіх наших – експерт про обмін полоненими

У середу, 15 листопада, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Віктор Медведчук обговорив із російським президентом Володимиром Путіним процес обміну полоненими по формулі «всіх на сіх». Він відзначив, що Україна готова віддати 306 бойовиків в обмін на 74 полонених, які утримуються на окупованих територіях.

Медведчук попросив Путіна, щоби він вплинув на голів терористичних організацій «ДНР» и «ЛНР» Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького. Прес-служба Кремля повідомила, що такі перемовини відбулися, начебто головні бойовики погодилися на обмін.

У свою чергу військовий експерт Святослав Стеценко відзначив, не важливо, скільки Україна віддасть сепаратистів, основне – повернути українських полонених. Про це він написав у Фейсбуці.

«Я за те, щоб обміняти на наших заручників всіх, хто сам дає згоду бути обміняним.  Хоч беркутів з Майдану. Хоч звичайних кримінальників.  Хоч терористів. Хоч сто тисяч за чотири сотні наших людей. Це найменше, що ми зможемо зробити для наших людей. Це важливо. У цьому випадку неважливо, скільки віддамо їхніх, головне визволити наших всіх», - відзначив Стеценко.

 

Леся, 16.11.2017 11:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини