У нас величезний некомплект людей в армії – військовий експерт

Реальність така, що призовників у Збройні Сили набирають переважно для виконання господарських робіт із життєзабезпечення і утримання території військових частин та для несення служби в добовому наряді, про це у Фейсбуці написав військовий експерт Святослав Стеценко.

«Себто це такій двірник-сторож, головні чесноти якого слухняність і працьовитість, аж ніяк не бойовий дух і готовність знищувати ворога. Тому сподіватися, що вони будуть рішуче стріляти в порушників, вміло діяти багнетом і прикладом - то дурня. Тим більше, що в такому випадку винним зроблять скоріше за все військового», - пише Стеценко.

За його словами, «у нас величезний некомплект людей в армії попри всі переможні реляції про успіхи в комплектуванні за контрактом і призовом».

«Частина провини в цьому на самих військових, але лише частина, насамперед все що пов'язано з "паперовою армією". Військові приховують від суспільства реальний стан і причини реальних проблем, і замість змістовної критики хибної державної оборонної політики жаліються на недостатній патріотизм громадян.  Але основна причина і некомплекту людей, і нестачі потрібних ресурсів для Збройних Сил в недолугій або ворожій, залежно від критеріїв оцінювання, оборонній політиці держави, за яку мають нести відповідальність і Президент, і Верховна Рада, і уряд», - вважає експерт.

Раніше про нестачу кадрів, повідомляв і військовий Мирослав Гай. За його словами, служба за контрактом в армії провалена.

Леся, 30.10.2017 11:03



Вибір редакції

Найпопулярніші новини