Командир штурмової роти ДУК «Да Вінчі» отримав квартиру в Івано-Франківську

Сьогодні, 12 жовтня, сім'ї восьми бійців з Івано-Франківська у рамках проекту «Житло воїнам АТО» отримали ключі від нових квартир. П’ять двокімнатних та три однокімнатних, повідомляє Василь Андріїв, керівник міської спілки учасників АТО.

«Це ті люди, які заслужили своєю працею, своєю відданістю Батьківщині, ті сім'ї воїнів АТО, які насправді потребують власного житла», - відзначив Андріїв.

Першим отримав однокімнатну квартиру Кваснюк Назар – боєць 128 бригади, в 2014 році в районі Луганського аеропорту під час обстрілу з боку бойовиків отримав вибухову травму. проживає разом з мамою та молодшим братом в кімнаті гуртожитку, площею 12 кв.м.

Наступний Володимир Яківців – протягом року(березень 2016-берень2017) перебував в складі 128 бригади в районі с Піски, Бутовка. Молодий , енергійний, відповідальний боєць після демобілізації є активним учасником Міської Асоціації учасників АТО. Неодружений, проживає з батьками та сестрою в гуртожитку.

Черговим власником однокімнатної квартири став Волгін Андріан – майданівець, доброволець батальйону «Донбас», пережив пекло Іловайського котла, був в полоні. Неодружений, проживає на орендованій квартирі.

Власником омріяного житла, двохкімнатної квартири є Агафонов Олександр – боєць роти особливого призначення. Влітку 2014 року виконував бойові завдання в районах м. Слов’янськ, Дебальцеве. В серпні 2014 року біля Вуглегірська отримав вогнепальне поранення , інвалід 3 групи. Протягом шести років винаймає житло.

Ще одну двохкімнатну отримав - боєць окремого загону спецпризначення «Азов» Андрей Ткачук , який перебував в зоні АТО більше року м Маріуполь, Лебединське, Широкіно, Водяне, інвалід 3 групи. орендує квартиру.

Також двохкімнатну квартиру отримав Хивчук Василь , в зоні проведення антитерористичної операції перебував в складі спецпідрозділу «Сокіл» з літа 2014 року-по 2015 рік: Краматорськ, Дебальцеве, Дзержинськ, Маріуполь, проживає разом з сім’єю в гуртожитку.

Ще одним щасливим власником двохкімнатної квартири став Винник Роман – призваний в 2015 році в 128 бригаду, в зоні АТО більше року: Щастя, Мар’янка, Авдіївка, В травні 2016 року отримав мінно-вибухову травму. Разом з дружиною та двома дітьми проживає на орендованій квартирі.

Дмитро Коцюбайло – позивний ДаВінчі , народний Герой України, тепер теж матиме власне житло в Івано-Франківську, він став власником двохкімнатної квартири. До слова, ДаВінчі -авторитетний і харизматичний командир штурмової роти ДУКу, якого вирізняє мужність і відвага, розсудливість і спокій у найкритичніших ситуаціях. За його плечима - бої на Савур-Могилі, «Піски», «Шахта Бутовка», Старогнатовка, Білокам’янка, Красногорівка. Зараз перша окрема штурмова рота під його командуванням перебуває на передовій лінії фронту в районі Авдіївки.

«Ми продовжуємо втілювати наші проекти забезпечення житлом наших побратимів», - відзначив Андріїв.

 

Леся, 12.10.2017 15:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини