Голова СБУ заявив про злочин Порошенка. Як на це зреагує генпрокурор? - Гриценко

Голова Служби Безпеки України Василь Грицак заявив, що у СБУ немає засобів для керування антитерористичною операцією на Донбасі, про це він сказав під час брифінгу, пише «Українська правда».

За його словами Антитерористична операція на Сході України є армійською операцією, якою має керувати армійський штаб, якому підконтрольні сухопутні війська, військово-морські сили та інші військові спецпідрозділи.

«У СБУ немає засобів для керування антитерористичною операцією на Сході України, бо це, в першу чергу, армійська операція, яка потребує застосування сил і засобів, яких немає у Служби безпеки», - сказав Грицак.

За словами політика Анатолія Гриценка, виходить, що Грицак, фактично, заявив про злочин президента Петра Порошенка, який є головнокомандуючим.

«Голова СБУ Грицак заявив про злочин. Злочин Верховного головнокомандувача Порошенка. Суть заяви Грицака:

1) СБУ не має засобів управління військами на сході країни;
2) на сході країни проводиться армійська операція і керувати нею має армійський штаб.

А тепер кілька питань, які має прояснити слідство:
1) Грицак це вияснив лише на четвертому році війни? 
2) Як і чим СБУ керувало всі ці роки? 
3) Коли про неспроможність СБУ керувати обороною стало відомо Порошенку? 
4) Порошенку відомо, що професіонали говорили про це публічно з 2014-го року, вимагаючи утворення Ставки ВГК на основі Генштабу і управління військами з боку Верховного головнокомандувача?! 
5) Чому Порошенко, знаючи про неспроможність СБУ керувати оборонною операцією, не утворив Ставку і безпосередньо не здійснював керівництво обороною, як того вимагає Закон?

І ключове питання: Як на заяву голови СБУ про злочин зреагує Генеральна прокуратура на чолі з кумом Порошенка?», - написав у Фейсбуці Гриценко.

Леся, 11.10.2017 17:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини