Мажоритарники є найбільш безправними у парламенті – нардеп

Діюча виборча система, яка залишилася від колишнього президента Віктора Януковича, недосконала і спрямована на те, аби максимально усунути в Верховні Раді опозицію та гарантувати діючій владі перемогу на наступних парламентських виборах. Про це в Івано-Франківську розповів народний депутат Віктор Чумак, пише Курс.

За його словами, саме депутати, які пройшли у Верховну Раду по мажоритарним округам є найбільш безправними.

«Мажоритарник - найбільш безправний в парламенті», - відзначив нардеп.

За його словами, мажоритарники, якщо вони не стають частиною якоїсь із фракцій, обмежені у праві, наприклад, вносити поправки до законів чи виступати у парламенті. Якщо ж мажоритарник є представником бізнесу, то він потрапляє у ще більше залежність, оскільки йому погрожують відібрати його.

Чумак вважає, що необхідно міняти закон про вибори. До речі, перехід виборчої системи на обрання депутатів за відкритими партійними списками є однією із вимог на мітингу, який має відбутися у Києві 17 жовтня.

Нагадаємо, зміна виборчого законодавства була частиною програми Петра Порошенка на президентських виборах. Норма відійти від змішаної системи є і у так званій коаліційні угоді. Проте, очевидно, зміна виборчого законодавства наразі для депутатської більшості не є пріоритетною. Нещодавно народний депутат від БПП Ігор Кононенко коментуючи інформацію про можливе об’єднання БПП та «Народного фронту» відзначив, що наразі партії обговорюють між собою поділ мажоритарних округів.

Леся, 11.10.2017 16:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини