Нардеп Бабій: Не платиш аліменти дитині - ходиш пішки, заробляєш, виконуючи примусові соціальні роботи

В четвер, 16 жовтня Верховна Рада України змінила таку ситуацію, прийнявши в першому читанні за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів. У такий спосіб буде забезпечуватися спеціальний захист благополуччя дітей і створюватися сприятливі умови для щасливого дитинства.

Співавтором проекту цього закону виступив народний депутат  від Івано-Франківщини, член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Юрій Бабій, який вважає неприпустимою ситуацію, яка склалася в сфері виплати аліментів.

На переконання нардепа ухилення від сплати аліментів це злочин, тому батьки зобов’язані прикладати максимум зусиль для забезпечення потреб своїх дітей.

«Не платиш аліменти дитині значить обмежений у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві полювання, застосовується виконання стягнення у вигляді соціальних робіт шляхом залучення порушників до суспільно корисної праці, види якої визначаються органами місцевого самоврядування аж до притягнення до кримінальної відповідальності», - відзначив Бабій.

За його словами, не платиш аліменти дитині - ходиш пішки, заробляєш виконуючи примусові соціальні роботи

Леся, 17.11.2017 12:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини