Нардеп попросив міську владу обмежити руху вантажного автотранспорту дорогами загального користування

З метою недопущення руйнування та збереження автомобільно-дорожньої інфраструктури Івано-Франківська в належному стані народний депутат України, представник від Прикарпаття Юрій Бабій скерував запит до міської влади щодо обмеження руху у літній час вантажного автотранспорту автодорогами загального користування з 08:00 до 23:00, якщо температура повітря вища за +28 градусів Цельсія.

Про це повідомляє прес-служба народного обранця Юрія Бабія. 

«Враховуючи значний вклад міської влади у ремонт та утримання у належному стані дорожньої інфраструктури міста Івано-Франківська, вважаю за необхідне обмежити рух великогабаритного і великовантажного автотранспорту дорогами Івано-Франківська у літній час, - зазначає народний депутат Юрій Бабій. - Таке обмеження повинне стосуватись вантажівок загальною масою понад 24 тонни з навантаженням 7 і більше тонн на вісь за температури повітря +28ºС».

Юрій Бабій пояснює, що такі заходи необхідні для забезпечення як безпеки водіїв, так і збереження автошляхів міста.

«Бо саме висока температура та велика вага вантажу призводить до найбільших руйнувань асфальтобетонних покриттів: на дорогах утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації», - говорить Бабій.

За його словами, важливо не тільки вміти будувати чи ремонтувати існуючі автошляхи, але й зберігати їх у належному стані. Це дозволить зекономити чимало коштів наших платників податків, вважає нардеп.

Леся, 06.06.2016 08:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини