Законопроект про імпічмент хочуть зняти з реєстрації - нардеп

Законопроект про імпічмент хочуть зняти з реєстрації грубо порушуючи Регламент ВРУ, про це у Фейсбуці повідомив нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Я особисто зареєстрував проект закону #7248 «Про Президента України та порядок припинення його повноважень» 31 жовтня о 17:30. Як правило на сайті ВРУ, тексти зареєстрованих законопроектів з‘являються якщо не одразу, то максимум на наступний день після його реєстрації. Мої джерела у Адміністрації Президента повідомили, що Голові Верховної Ради надійшла вказівка з Банкової у будь-який спосіб не оприлюднювати цей законопроект і взагалі знайти спосіб зняти проект з реєстрації», - розповів нардеп.

За його словами, спікер Андрій Парубій виконує вказівки Банкової, адже текст законопроекту досі на з’явився на сайті ВРУ.

«Я публічно звертаюсь до Голови ВРУ Андрій Парубій не вчиняти злочину, і не виконувати незаконних вказівок з Адміністрації Президента. Шановний пане Андрію, законопроект про Президента України може стати чи не найголовнішим законопроектом всієї сесії ВРУ, бо він направлений на припинення постійного протистояння між Президентом, Кабміном і Верховною Радою. Українці вже заплатили занадто високу ціну за те, що статті Конституції про порядок припинення повноважень Президента не підкріплені відповідним законом», - відзначив нардеп.

Прийняття законопроекту дозволить суспільству контролювати діяльність будь-якого президента, а також унеможливить сценарії революцій і кривавих потрясінь, оскільки саме бажання президентів збільшити свої повноваження та узурпувати владу призводить до революційних потрясінь, додав Дерев’янко.

Леся, 03.11.2017 13:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини