«Свобода» грає на публіку, критикуючи владу, проте на практиці, очевидно, не готова проти неї виступати - Олійник

Івано-Франківська міська та обласна ради неодноразово приймали звернення до Верховної Ради чи Кабміну із рекомендаціями підтримати ті інші рішення, особливо їх було багато під час Революції гідності, тому не зовсім зрозуміло, чому секретар міської ради Оксана Савчук вважає, що розгляд петиції із проханням до депутатів рекомендувати ВР прийти закон про імпічмент президенту, не знаходиться у компетенції міської ради. Про це у коментарі «Малакаві» сказав депутат міської ради від партії «Укроп» Володимир Олійник.

За його словами, очевидно, дається взнаки робота коаліції у міській раді, яка сформована між депутатами «Свободи», БПП та «Батьківщини». Якби петиція була винесена на розгляд міської ради, то виборці не зрозуміли би «Свободу», якби вона не підтримала її, тому, ймовірно, і було прийняте рішення зіграти на випередження і взагалі не розглядати петицію, вважає депутат.

Справа у тому, каже Олійник, що «Свобода» на публіку завжди критикує дії влади, олігархів, уряду чи президента. Зокрема, нещодавно міський голова Руслан Марцінків розкритикував проект бюджету та виділення коштів на місця.

«На публіку «Свобода» грає, критикуючи діючу владу, проте коли справа доходить до реальних дій то, очевидно, починають діяти якісь корпоративні та особистісні інтереси», - відзначив Олійник.

За його словами, якби петицію винесли на розгляд міської ради, то вона набрала би необхідну кількість голосів депутатів і вони рекомендували би ВР прийняти закон про імпічмент президенту.

Нагадаємо, в Івано-Франківську була зареєстрована петиція із закликом до депутатів міської ради звернутися до ВР із проханням прийняти необхідні закони, аби в Україні можна було запустити процедуру імпічменту президенту. Буквально за день вона зібрала рекордну кількість підписів.

Ще  раніше в Івано-Франківську уже була зареєстрована подібна петиція, в якій її автор вимагав добиватися оголошення імпічменту президенту. Більше того, ця петиція навіть зібрала необхідну кількість голосів для її розгляду.

Депутат міської ради Володимир Олійник відзначав, що депутати мали би прийняти таке звернення до ВР, і фракція «Укропу» буде домагатися, аби петицію все ж розглянули на засідання міської ради. Проте секретар міської ради Оксана Савчук заявила, що розгляд такого роду петиції не є у компетенції міської ради.

В свою чергу нардеп Дмитро Тимчук відзначив, що саме у Росії підтримують тему імпічменту президенту і для реєстраціє петицій використовують підконтрольних активістів.

Леся, 03.11.2017 10:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини