Савчук: Питання імпічменту і відміни реформ не належить до повноважень міської ради

У міській раді відповіли на петицію, яка протягом кількох днів зібрала три тисячі підписів. Автор петиції просив депутатів прийти звернення до депутатів Верховної Ради, аби вони відмінили «антиконституційні реформи» та прийняли закони, які необхідні для оголошення президенту імпічменту.

За словами секретаря Івано-Франківської міської ради Оксани Савчук, питання, яке порушили у петиції, не належить до повноважень міської ради.

Разом з тим, депутат міської ради Володимир Олійник відзначав, що депутати мали би прийняти таке звернення до ВР, і фракція «Укропу» буде домагатися, аби петицію все ж розглянули на засідання міської ради.

Нагадаємо, в Івано-Франківську була зареєстрована петиція із закликом до депутатів міської ради звернутися до ВР із проханням прийняти необхідні закони, аби в Україні можна було запустити процедуру імпічменту президенту. Буквально за день вона зібрала рекордну кількість підписів.

Ще  раніше в Івано-Франківську уже була зареєстрована подібна петиція, в якій її автор вимагав добиватися оголошення імпічменту президенту. Більше того, ця петиція навіть зібрала необхідну кількість голосів для її розгляду.

В свою чергу нардеп Дмитро Тимчук відзначив, що саме у Росії підтримують тему імпічменту президенту і для реєстраціє петицій використовують підконтрольних активістів.

Леся, 03.11.2017 07:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини