У Франківську активісти вимагають припинити роботу організації «Стан», яка підтримує примирення

В Івано-Франківську учасники руху «Карпатська Січ» та «Правого сектору» «зупинили сепаратистський шабаш організації «Стан», про це у Фейсбуці написав Тарас Деяк.

Активісти вважають, що «Стан» є організацією сепаратистів, оскільки її засновницею є поетеса із «ЛНР» Олена Заславська. В Івано-Франківську організацію представляє Ярослав Мінкін, який із початком війни переїхав до обласного центру Прикарпаття із Луганська. Його активісти вважають сепаратистом.

«Терміново потрібна допомога - офіс СТАНу заблокували представники невідомих радикальних сил», - сказано в повідомленні «Стану» у Фейсбуці.

Разом з тим активісти не вчиняли протизаконних дій. У них лише одна вимога – припинення, за їх словами, діяльності сепаратистської організації у місті.

До речі організація найближчим часом планує проведення нового заходу. Із 13 по 16 листопада Молодіжна організація «Стан» влаштовує Правозахисну майстерню соціального перфомансу «Свідомі діяти» в освітньому домі «Хата-Майстерня» Мета Правозахисної майстерні – «сприяти діалогу та примиренню в українському суспільстві, протидіяти упередженням і дискримінації».

Довідка.

«Стан» - це арт-спільнота заснована в Луганську у 1999 році поетом Олександром Сігідою, який зараз входить у спілку письменників «ЛНР». Його син Олександр-молодший став переможцем російської літературної премії «В пошуках правди і справедливості».

Олена Заславська регулярно представляє «ЛНР» в Росії. У її доробку є такі вірші як «Ополченець» та «Безіменний солдат», «Їдуть БТРи».

Леся, 28.10.2017 21:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини