У Коломийському районі відкрили пам’ятник героям «Небесної сотні»

15 травня в селі Велика Кам’янка Коломийського району було відкрито пам’ятник Героям «Небесної Сотні» Ігорю Ткачуку і Богдану Калиняку, повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці обласний Правий сектор.

Ігоря Ткачука та Богдана Калиняка було вбито на Майдані під час зимових революційних подій 2014 року. Посмертно їм присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час революції гідності. 
Ігор Ткачук народився у с. Велика Кам’янка, на Коломийщині. Він загинув 20 лютого 2014 р. від кулі.

Герой «Небесної Сотні» Богдан Калиняк народився 29 січня 1961 року. 28 січня 2014 року, він помер від переохолодження, після того, як на Водохреще його облили крижаною водою з водомету. Пішов з життя, не доживши одного дня до свого 53-річчя.

«Побудову пам’ятника було зініційовано та реалізовано нашими побратимами, активістами Всеукраїнської громадської організації «Золоті леви Чорної сотні». Вічна пам’ять Героям "Небесної Сотні", що загинули в боротьбі за свободу України!» - сказано в повідомленні.

Леся, 17.05.2016 10:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини