Президент поселився у своєму «рожевому світі» - нардеп про виступ Порошенка в ПАРЄ

Пафосна риторика президента Петра Порошенка на сесії ПАРЄ, на жаль, не має нічого спільного з реальністю, про це у Фейсбуці написав нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Президент поселився у своєму «рожевому світі» і вихвалявся уявними здобутками перед європейцями. Спочатку президент хизувався «безпрецедентними антикорупційними заходами, які дають результат». В реальності жоден топ-корупціонер не сидить за ґратами. І причина полягає в тому, що зусиллями президентської команди штучно відтягується створення Антикорупційного суду. А слова Порошенка про успішність конкурсу до Верховного Суду України – це взагалі апофеоз небилиць. «Серед переможців конкурсу – адвокати, науковці, захисники, які ніколи не працювали як судді, а також найкращі судді України», - відзначив нардеп.

За його словами, по-перше, лише п‘ята частина «переможців» не працювала в судах, інші 80% «переможців» – представники старої корумпованої прогнилої системи.

«Більше того, серед кандидатів-переможців конкурсу двоє суддів – Наставний і Слинько – які в 2013 році за вказівкою Януковича залишили без змін вирок нинішньому Генпрокурору Юрію Луценку. І це також найкращі судді України? А 25% всіх суддів, які пройшли відбір, не змогли пояснити легальні джерела походження свого майна і отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності, – це також найкращі судді України? Одні найкращі - віддані служили режиму Януковича і зараз готові не менш віддано служити режимові Порошенко, другі найкращі - з сумнівним корупційним минулим. Початок роботи Верховного Суду стане точкою неповернення для судової реформи, як ви і вважаєте, пане президенте. Погоджуюсь – це стане точкою неповернення провалу для судової реформи», - відзначив нардеп.

За його словами, Все що робив до цього часу Порошенко по реформуванню судової системи - це збільшення свого впливу на суддів і максимальне підпорядкування собі судової гілки влади.

Леся, 11.10.2017 18:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини