Івано-Франківську вручили Почесний знак Ради Європи

Вчора в Івано-Франківську на майдані Шептицького відбулася урочиста церемонія вручення Почесного знаку Ради Європи.

 Ця нагорода є свідченням досягнень міста.

На урочистостях були присутні представники обласної та міської влади, почесний член ПАРЄ Віктор Руффі,  делегації з Польщі та Литви, жителі Івано-Франківська.

Нагороду міському голові Віктору Анушкевичусу урочисто вручив, почесний член ПАРЄ, колишній депутат парламенту Швейцарської Конфедерації Віктор Руффі.

Член ПАРЄ відзначив значні зрушення у розвитку міста за останні чотири роки і висловив впевненість у тому, що прикарпатському місту під силу отримати і четверту - найвищу відзнаку Ради Європи - Приз Європи.

В  привітанні Віктор Руффі також торкнувся політичної та мовної ситуації в Україні.

Віктор Анушкевич в свою чергу подякував всім і наголосив, що ця нагорода заслуга не когось одного, а цілої громади міста.

Своє привітання з цієї нагоди надіслав і Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Він зазначив, що ця відзнака свідчить про вагому працю влади та жителів обласного центру Прикарпаття "в поширенні інтеграційних ідей та європейської єдності".

Одна із делегацій презентувала міському голові картину, а він у відповідь всім делегаціям подарував пам’ятні медалі та монети присвячені 350-річчю Івано-Франківська

Наразі місто має дві нагороди ПАРЄ — Європейський диплом (2005) та Почесний прапор (2008). Найвищою відзнакою є Приз Європи, на який можна претендувати після здобуття нагород трьох ступенів.

Всіх присутніх виступами привітали талановиті та молоді мешканці Івано-Франківська.

Леся, 17.09.2012 11:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини