У Франківську «Національний корпус» виступив проти Московського патріархату

26 липня, націоналістичні сили Івано-Франківська провели спільну акцію проти діяльності московського патріархату в Івано-Франківську, зокрема на території сканадального об'єкта на вулиці Чорновола, де на місці дитячого садочка досі побутує церква Московського патріархату.

Так, вигукуючи гасла «Геть агентів Кремля з Івано-Франківська», «Геть московського попа», «Московській церкві – НІ», представники Національного Корпусу, Правого Сектору та Свободи здійснювали акцію протесту.

Активісти закликають церкву переходити під Київський патріархат або під інший, який має осередок в Україні.

Сергій Сивачук, голова Івано-Франківського осередку Національного Корпусу наголосив, що метою акції є спроба привернути увагу українського суспільства до підривної діяльності Української православної церкви Московського патріархату.

«Московський патріархат в Україні фактично є диверсійно-розвідувальним центром, який абсолютно не діє в наших національних інтересах. Це структура, яка існує сама по собі. І оскільки наш вірянин не є обізнаний у міжконфесійних тонкощах, спекулюють на слові «православні», – пояснює Сивачук.

Під кінець учасники акції прикріпили до огорожі церкви банери з гаслами протесту.

Леся, 27.07.2017 10:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини