Комітет ПАРЄ закликав Росію вивести війська з України

Комітет ПАРЄ закликав Росію вивести свої війська і припинити поставляти зброю і військову техніку сепаратистам на Сході України.

Такий заклик міститься в доповіді «Політичні наслідки конфлікту в Україні» чеського парламентарія, доповідача комітету з політичних питань і демократії ПАРЄ Христини Зеленкової. Доповідь підготовлена ​​до обговорення і ляже в основу відповідної резолюції, яку асамблея буде приймати під час осінньої сесії з 10 по 14 жовтня в Страсбурзі.

«Комітет з політичних питань і демократії шкодує про те, що з точки зору деградації рівня безпеки та через відсутність стійкого режиму припинення вогню не спостерігається накакого прогресу на шляху досягнення політичних аспектів в контексті реалізації всіх заходів Мінських домовленостей. Він (комітет) в черговий раз заявляє про свою підтримку мирного врегулювання конфлікту і мінського процесу і закликає Росію вивести свої війська з території України і припинити поставки військової техніки сепаратистам», - йдеться в документі.

«Комітет (також) висловив жаль, що, незважаючи на особисті уявлення міжнародного співтовариства визнавати анексію Криму Росією і застосування різних видів санкцій проти Росії і російських громадян, анексія не тільки не була скасована, але і положення в галузі прав людини на півострові продовжує погіршуватися», - зазначила в преамбулі доповіді Зеленкова.

Леся, 15.09.2016 10:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини