Невизнання виборів в Держдуму РФ є адекватним стратегічним завданням - Айвазовська

Невизнання виборів в Держдуму РФ є адекватним стратегічним завданням. Не можуть бути вільними та чесними виборами, під час яких до списків виборців насильно внесено 2 мільйони громадян, які через тиск та залякування змушені були отримати російське громадянство, про це у Фейсбуці пише представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ольга Айвазовська.

«З 1 січня 2016 року на території анексованого Криму вступив в дію закон, який передбачає кримінальну відповідальність за приховування подвійного громадянства. Також показовою є історія з Олегом Сенцовим, якого без його на те волі визнали громадянином РФ, хоча останній не набував такого вважає себе виключно громадянином України. Такий порядок речей є відвертим шахрайством світового масштабу та не сприяє повноцінній реалізації виборчих прав в межах всього єдиного багатомандатного округу. Україна може використати цю дискусію на світовій арені для актуалізації питання Криму та, навіть, збільшення санкційного пакету за результатами анексії. Втім, заяви про вихід з ПАРЄ української делегації у разі визнання європейцями виборів є не досить збалансованими. Варто використовувати всі світові майданчики для відстоювання власних інтересів. Той хто винен повинен бути засудженим та йти геть, а не той, хто правий! Не варто ворогам дарувати комфортні умови для здійснення дипломатичної та політичної експансії», - написала Айвазовська.

За її словами, в той же час, відмова від проведення виборів на 4 дільницях в межах України є логічною, хоча і ризиковою з точки зору ефекту.

«Головне, попередити провокації, які можуть відбутись біля консульств, з метою репутаційних втрат для нашої країни. Для мене особисто цінний кожен громадянин РФ, який готовий голосувати за їх опозицію, але влада РФ використає кожен факт протидії лише на свою користь», - вважає Айвазовська.

Леся, 13.09.2016 09:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини