Чому Україна має виконувати мінські угоди, якщо в МЗС їх вважають нелегітимними - нардеп

Комітет Верховної Ради з закордонних справ виступив проти проведення парламентських слухань з приводу Мінських угод.

7 жовтня за це проголосувала більшість Комітету, яка належить до фракції Блок Петра Порошенка. Проведення парламентських слухань було ініційовано мною для того, щоб суспільство знало які загрози несе Україні "документ", який використовує Путін разом з Порошенко для знищення України.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав нардеп Віталій Купрій.

«На жаль Ганна Гопко, як голова Комітету, вирішила порушити принцип гласності, гарантований статтею 3 Закону України "Про комітети Верховної Ради України" і провела розгляд цього питання в закритому режимі з видаленням журналістів. Адже за заявами Міністра закордонних справ Павла Клімкіна ніякої державної таємниці в Мінському процесі не має. Закритість розгляду цього питання і є свідченням того, що влада за спиною українського народу впроваджує в життя кремлівський план зі знищення добровольчого руху, створення на Донбасі "другої Чечні" і відмові від претензій на Крим.

Присутній на засіданні Комітету заступник Міністра закордонних справ Вадим Пристайло офіційно заявив, що Мінські угоди не несуть жодних легітимних зобов'язань для України, оскільки вони не мають статусу міжнародного договору. Тому стає не зрозумілим, чому ми повинні слухати Меркель і Оланда, які переконують Україну відмовиться від контролю за кордоном, змінити Конституцію в угоду терористам, амністувати вбивць Гіві і Моторолу, залишивши на сході російську зброю і найманців», - написав Купрій.

Леся, 07.10.2015 17:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини